over ons

Het begon allemaal in 1995 toen wij besloten dat het tijd werd om eindelijk eens een echt open air reggae- & wereldmuziekfestival te organiseren, met de nadruk op reggae. Het zou een festival worden dat voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zou zijn door middel van een zo laag mogelijke ticketprijs.

Reggae is toch bij uitstek dé muzieksoort om in de openlucht, het liefst met een zonnetje erbij, ten gehore te brengen. Het liefst toegankelijk voor een zo groot mogelijk publiek. Met dit als doel werd in 1996 de eerste editie van Reggae Sundance georganiseerd aan de Kunstijsbaan in Eindhoven.

Dat deze inschatting niet verkeerd was bleek want wat bezoekers betreft kan de “Sundance” inmiddels terugkijken op een gestaag groeiend bezoekersaantal. We groeiden van 1750 bezoekers tijdens de eerste editie in 1996, naar meer dan 50.000 bezoekers tijdens de weekenden van 2007 en 2008.

Onze bezoekers kunnen, buiten het internationale live programma, altijd genieten van allerlei entertainment op het festivalterrein. Zo zijn er onder andere diverse DJ area’s, live-art, workshops, gratis kindervermaak en diverse kunstwerken. 

Ook op culinair gebied is er altijd een scala aan exotische versnaperingen en maaltijden uit alle windstreken voorhanden. Het terrein is, van de diverse foodstands via de gezellige festivalmarkt tot aan de cocktailbar, altijd weer volledig in stijl aangekleed. 

Deze elementen zorgen samen met de geweldige inzet van vele vrijwilligers voor de befaamde Reggae Sundance sfeer. Onze speciale dank gaat dan ook uit naar hen, want dankzij deze geweldige mensen kunnen we de entreeprijs nog steeds op een zeer acceptabel niveau houden.

Onze eerste edities vonden plaats in het derde weekend van augustus. Dit was niet alleen vanwege het (bijna altijd) mooie weer perfect, ook de geboortedag van reggae legende Marcus Garvey valt in deze week. Hij was eén van de grote profeten die vele reggae-artiesten inspireerde en vaak bezongen werd door grootheden als Burning Spear en Bob Marley.

Tegenwoordig vind je ons in het tweede weekend van augustus en dit jaar opnieuw aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven. We kunnen niet wachten om op 12 augustus weer te genieten van de sweet sounds en lrie vibe of reggae music!

nl_NL

Kinderen zijn welkom!

Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassenen.