Background

Karpendonkse Plas

Eindhoven

* * * * * *
Eindhoven
Guitar

Een succesvolle terugkeer van Reggae Sundance in Eindhoven!

Sundance Family wat een geweldige terugkomst was het! De Sundance sfeer zoals we die kennen en zo gemist hebben. Relaxed, goede muziek, lekker eten, leuke kraampjes,  families, vrienden en een afgeladen kinderhoek.

Together as one en niet te moeilijk doen, gemoedelijk waar Brabant en ook Sundance bekend om is.
Een dag met schitterende, zeg maar gerust snikhete weersomstandigheden. Met prachtige optredens op het podium en de toevoeging van een dub- en roots area  in tropische sferen 😅

The Abyssinians, Photo © Derrick Bergman

Van de heerlijke old skool roots van de zelden live optredende Abyssinians skankten we via de Skatalites naar de jonge energieke en talentvolle uprising star uit Ghana, Stonebwoy. Gevolgd door Groundation, waar de karakteristieke stem van Harrison Stafford gedragen werd door geweldige muzikanten en de stemmen van de 2 uitzonderlijke zangeressen. 

Een prachtig soms ontroerend concert wat opgevolgd werd door de last minute toegevoegde Queen Ifrica. Fiyah in tha house! Queen Ifrica nam ons allemaal mee in een uplifting concert. Stilstaan was geen optie🕺

Queen Ifrica, Photo © Derrick Bergman
Alpha Blondy, Photo © Derrick Bergman

En toen was het zover de afsluiter van een prachtige dag, Alpha Blondy met een opkomst die ons elke keer weer kippenvel geeft en de start is van een concert zoals alleen hij dat kan. En uiteraard, Sundance zou Sundance niet zijn als er niet iets speciaals gebeurde op het podium!

Alpha Blondy & Stonebwoy on stage together, Photo © Derrick Bergman

Tijdens het concert van Alpha Blondy werden we verrast met een gastoptreden van Stonebwoy waarin ze samen hun gezamelijke hitsong ‘Love Power’ zongen. Het was de eerste keer dat deze twee elkaar in levende lijve op het podium ontmoetten dus met recht een bijzonder moment.

Ook veel waardering voor de 2 nieuwe area’s die we dit jaar hebben toegevoegd. 

De Dub-Area waar DJ Tippy van I Grade Dub samen met Kumar een mooi tribute aan Vaughn Benjamin van Midnite gaf. De veel te vroeg overleden zanger van één van onze favoriete bands.
De uren daaromheen werden opgevuld door het Nederlandse duo Food Bass and Shelter die hun massive dub-vibes over het Dub-area uitstrooide. 

Vibes in de Dub-Area

In de gezellige lounge area, aangekleed door Studio 32 ging het er wat rustiger aan toe met een keur van Nederlandse sounds die daar de dag vulden met heerlijke roots reggae en waar het bijzonder aangenaam toeven was onder het genot van een frisse versnapering of smakelijke cocktail.

Tot slot een massive dank je wel voor de Sundance vrijwilligers crew, onze nieuwe partner Royal Queen Seeds, de gemeente Eindhoven, de Pink en Dutch Jerky, World A Reggae, Studio 32, en the Harbour Club en verder nog de omwonenden en alle leveranciers. Maar bovenal een big up aan jullie als bezoekers! Door en met jullie hebben wij het voorrecht om dit fantastische feest te mogen organiseren. 

Kortom, het was een warme en succesvolle dag, rest ons nu om alles even rustig op een rijtje te zetten, de verbeterpuntjes onder de loep te nemen, en dan is het weer vol  gas vooruit naar 2023!

Dank jullie wel, we zien elkaar weer op 12 augustus 2023 aan de Karpendonkse Plas!
Om nu al op de hoogte te blijven van updates en ticketverkoop kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief.